Nechte si poradit...

Nechte si poradit...

Každý z nás je jiný. Ale myslím, že jedno máme určitě společné. To nejcennější v našem životě jsou naše děti. Každý asi bude souhlasit s tím, že bychom pro ně měli chtít to nejlepší. A tam, kde se pohybujeme velmi často – v dopravě – to znamená to nejbezpečnější. Proč se ale každý den setkáváme s tím, že rodiče své děti ohrožují nekvalitní, špatně používanou, nebo dokonce žádnou dětskou autosedačkou?

Velká část z nás je narozená v době, kdy děti v autě jezdily nepřipoutané, na sedadlech která neměla bezpečnostní pásy, na klíně maminky, nebo občas také za volantem na klíně tatínka. A přežili jsme to! Také jsme neměli bezpečnostní přílby na kole, neexistovaly léky na alergie, multivakcíny, reflexní prvky na oblečení, nebo testy na ftaláty v plastech. Nevěřili byste tomu, ale přesto žijeme! Dnešek nám přinesl mnohem bezpečnější auta. Deformační zóny s řízenou deformací, airbagy, předpínače bezpečnostních pásů, netříštivá skla, brzdové asistenční systémy, pevnější materiály… A teď přijde ta zásadní otázka – STAČÍ TO?

Proti roku 1986 se intenzita dopravy zvýšila v České republice 11x. Máme o 6600km silnic více. Průměrná rychlost na komunikacích se zvýšila o 32km/h a spoustě řidičů to stále přijde málo a proto jezdí ještě mnohem rychleji. Přibylo starších řidičů a na druhé straně mladších, méně zkušených majitelů řidičského průkazu. Takže odpověď na výše položenou otázku je jasná – NESTAČÍ!

Nezabezpečené dítě v automobilu je vystaveno sedmnáctkrát většímu nebezpečí zranění, než dítě v dětské autosedačce. Potřebuje někdo k tomuto konstatování nějaké další vysvětlení? Možná Vás to překvapí, ale potřebuje. Velmi rád dávám k lepšímu historku, kdy mě pán na prodejně přesvědčoval, že on vlastně pro děti žádnou sedačku nepotřebuje, protože má super bezpečné americké auto Jeep Wrangler (v testech Euro NCAP získal tento vůz celou jednu hvězdičku, což v praxi znamená, že v případě srážky s kamionem je bezpečnější sedět na skateboardu). Po delší debatě jsem se ho zeptal, čím se živí. Překvapivě se pochlubil tím, že je optik. Přirovnal jsem jeho myšlení k mému tátovi, který si brýle zásadně kupuje v Kauflandu za 99,-Kč, protože „to stačí“. Následovalo lomení rukama, lamentace nad nezodpovědnými lidmi, něco o nulové kvalitě, zničených očích, šílenosti apod. Myslím, že závěr si uděláte sami.

Kam směřuji je jistě jasné každému z Vás. Určitě je mezi Vámi řada lidí, kteří jsou inteligentní, schopní, vzdělaní a pečlivě si prostudují dlouhou řadu pramenů, studií, internetových diskusí, katalogů a vyberou sedačku pro svého potomka sami. Ano, v řadě případů vyberou dobře a koupí výhodně. I mnoho našich zákazníků přichází na prodejnu velmi dobře připraveno a dokáže vybrat takřka bez pomoci výborný model. Já mám rád povídání se zákazníky, kteří třeba nemají ty možnosti, nemají ty schopnosti, nebo třeba jen nemají tolik času, ale nechají si poradit. I já se snažím před nákupem takto důležitého předmětu něco si zjistit, a vždy hledám někoho, kdo ví více než já. Každý den takto komunikuji s dlouhou řadou našich zákazníků. Píšete nám maily, oslovujete nás přes sociální sítě, voláte a my se snažíme vždy poradit, nebo aspoň naznačit směr, kterým se vydat. Velmi dobře se dá vypozorovat, kdy dáváte Vaše děti spát a máte chvilku času na povídání s námi ?. Je také pravda, že leckdy naše vlastní rodiny jdou maličko stranou a my se věnujeme Vaším problémům. Ale chtěl bych Vás ujistit, že pro nás je velmi důležité, abyste jezdili bezpečně. Takže jsme připraveni si s Vámi povídat, hledat pro Vás dobrá řešení a odpovídat na Vaše otázky. Proto jsme tady a bereme to tak trochu jako poslání. Takže pište, volejte, přicházejte a my budeme vždy připraveni udělat maximum pro Vaši spokojenost.

Na závěr bych Vás rád požádal o jistou shovívavost. Občas budete mít pocit, že Vám říkáme věci, které se Vám nelíbí. Ano, stane se, že řekneme něco trochu drsněji, nebo budeme tvrdit něco, co odporuje Vašemu názoru. Věřte, děláme to s maximální snahou Vám dobře poradit. Určitě je to pro nás cesta, jak si vydělat peníze. Ale vždy je prvním hlediskem spokojený zákazník s prckem v bezpečí. Protože dokud budete Vy spokojeni s našimi službami, budeme my úspěšní.

Článek byl vytvořen na základě textu, sepsaného autorem pro web www.centrumautosedacek.cz

 

 

Váš

Radek

 

All comments

  • Lucy
    today03. 05. 2023

    Dobrý deň, vzhľadom na vaše skúsenosti by som vás chcela poprosiť o radu s výberom autosedačky pre syna - 5r, 14.5kg, 105cm. Doteraz sa vozí v Britax Römer dualfix I-size,no už potrebuje novú sedačku. Auto Seat Alhambra. Celkom sa mi pozdáva Klippan wego a Britax Römer Kidfix III S, len neviem,či by v nej nebol "stratený" samozrejme, že najlepšie je sedačku odskúšať, no obávam sa, že práve ten Klippan u nás nenájdem a teda nebudem mať ako porovnať... A ešte jedna otázka, je to veľký "problém", ak syn má váhu tesne pod 15kg? Ďakujem vopred za každú radu a tip.

  • Myšková Tereza
    today01. 18. 2023

    Dobrý den, mohla bych Vás tímto směrem požádat o radu? Mám dceru aktuálně 9 m, na 8 m měřila 73 cm a vážila 7,2 kg, má dlouhý trup a nejspíš bude dlouhá a hubená, neumí sedět. Chtěla bych ji koupit jiné vajíčko, které bude sedět na adaptér ke kočárku abc design. Vajíčko by jsme chtěli na izofix s tím, že často střídame dvě auta, škoda fabie combi III, a škoda Octavia IV. Tím, že používáme obě auta uvažujeme nad koupi izofixove báze do obou aut, ale zároveň, když takhle investujete, tak by jsem chtěli pokračující sedačku od stejné značky, aby jsme využili jednu bázi pro pokračující sedačku pro dceru a druhou bázi poté na vajíčko pro druhé miminko, které v plánu je. Děkuji za radu a přeji hezký den. S pozdravem Myšková

  • Jana Vymětalová
    today02. 24. 2022

    Dobrý den. Mate hezky rozdělené sedačky dle váhy, nicméně při zadani protismer nemůžu nic najít. Prosím o zaslání sedaček pro dítě 15kg, 2 let věku, 98cm, které je možno dat na pasy a do protisměru, které nabízíte. Máme vejce Dinnofix, bez základny, na triofix kvuli cene se základnou nedosahnu. Dekuji mnohokrát za cenné rady, s pozdravem Jana Vymětalová.

  • Stránská Tereza
    today12. 05. 2021

    Dobrý den, prosím o pomoc. Sháním autosedačku do Peugeot 206 plus pro syna, vůbec se v tom nevyznám. Syn 9 měsíců, 74cm, 12kg Sedí tři měsíce Isofix mám Top Tether nemám Moc děkuji za odpověď.

Leave a Reply

ZDE SI VYTVOŘTE REZERVACI K NÁVŠTĚVĚ NAŠÍ PRODEJNY